25kg bok om brød
Jeg har nettopp hatt bursdag. I år hadde jeg ett ønske. “Modernist Bread: The Art and Science” (kjøper du via den linken får jeg en liten prosent). En bok om brød på 2642 sider, og den fikk jeg!
Dette er en massiv bokserie og minner mer om en gammeldags leksikonserie enn en bakebok. Bøkene veier nesten 25kg, hvor 2kg er blekk!
Dette er på mange måter leksikonet om brød. Bøkene tar for seg historie, teknikker, ingredienser og har selvfølgelig MANGE oppskrifter. Sidene er store og bøkene lagres i en metallramme (se bilder nedenfor).
Bøkene ble til etter 4 års forskning og prøving av Nathan Myhrvold og teamet hans. De har gjort over 1500 eksperimenter. De har utviklet nye teknikker og perfeksjonert gamle.
Jeg gleder meg til dykke ned i materien og ta bakingen til neste nivå. Jeg er sikker på at jeg vil dele innsikter fra boka her på Brødhue i lang tid fremover!