Fyll til fastelavnsboller

Du vet allerede hvilke boller du skal lage til fastelavn. Men hvilket kremfyll er best?

Det har jeg testet med et blindet* eksperiment. La oss se hvordan det gikk.

Snapseed 5.jpg

Oppsett

Jeg bakte min farmors oppskrift på hveteboller og testet 3 forskjellige kremfyll:

  1. Piano vaniljekrem til kremkaker

  2. Piano vaniljekrem til gjærbakst

  3. Ostekrem etter oppskrift på matprat.no

Ostekremen består av like deler melis, kremost og meierismør.

Tradisjonelt har man syltetøy med kremen og siktet melis på toppen av fastelavnsboller. Det har jeg ikke tatt med da det er selve kremen som fokus.

Forsøkspersonene smakte på hvert fyll og valgte sin favoritt. Det var 9 forsøkspersoner.

Resultat

Krem 1, 2 og 3 fikk henholdsvis 1, 5 og 3 stemmer. Vaniljekrem til gjærbakst fra Piano vant. Se graf under.

graf litt mer zoomet inn.JPG

Under forsøket var det mange som snakket om at de stod mellom krem 2 og 3. Mange likte krem nummer 3 godt. Allikevel stemte de på nummer 2 fordi den passet bedre til fastelavn. Krem 1 og 2 lignet ganske mye på hverandre, mens 3 skilte seg ut.

Det er mulig ostekrem med andre forhold av melis, smør og kremost og eventuelt andre ingredienser hadde gjort det bedre.

Konklusjon

Selv om vaniljekrem til gjærbakst vinner tror jeg alle kremene vil fungere bra i praksis.

Man har naturligvis utallige muligheter i kremvalg. De jeg testet er enten ferdige fra butikken, eller enkel å lage.

*Blindet betyr at forsøkspersonene ikke vet hva de smaker på. Hadde det vært dobbeltblindet (slik som kliniske studier) hadde heller ikke den som gav smaksprøver visst hva som var hva.

Nils aka Brødhue

Ekte ingeniør, baker på lat og grunnlegger av Brødhue.

Forrige
Forrige

25kg bok om brød

Neste
Neste

Strekk og brett