Dreper salt gjær?
Stemmer det at salt dreper gjær, eller er det bare en myte? Vi skal se nærmere på et eksperiment som tester hvordan gjær håndterer forskjellige saltmengder.
Kan man steke brød fra kald ovn?
Alle oppskrifter sier at ovnen må forvarmes. Stemmer egentlig det?
Et praktisk autolysetips
Praktisk tips om autolyse! Spar tid, oppvask og sikre deg mot å glemme ingredienser.
Hvordan vite om en deig har hevet til dobbel størrelse
De fleste oppskrifter på gjærbakst sier “la deigen heve til dobbel størrelse”. Greit, men hvordan skal du vite når det er?
Heldigvis finnes det er lurt triks!
Hvor lenge holder en surdeigsstarter i kjøleskap?
De fleste anbefaler å mate en surdeigsstarter daglig, eventuelt ukentlig dersom den oppbevares i kjøleskap. Men er det egentlig nødvendig?
Det ville jeg finne ut, og svaret vil kanskje overraske deg!
Hvor lang tid tar det å bake brød?
I dag skal vi endelig finne ut hvor lang tid det tar å bake brød. Jeg tar tiden på både aktiv og totalt tidsbruk.
Bakeutstyr - Brødhuets anbefalinger
Du kan bake boller og brød uten mye utstyr og det meste er ganske rimelig. Det eneste som koster mer enn noen hundrelapper er kjøkkenmaskin, og det kan du klare deg uten.
Her går jeg gjennom tingene jeg bruker og anbefaler.
Kvern fersk kardemomme - enkelt og billig
Ferskkvernet kardemomme er mye bedre enn ferdig fra butikken. Tror du meg ikke? Prøv og du vil ikke angre.
Det finnes mange måter å kverne kardemomme. Jeg fortrekker denne enkle løsningen - en saltkvern fra butikken.
Hvordan bytte ut fint mel med grovt
Mange norske hjemmebakere liker å bytte ut fint hvetemel med grovt. Her er noen tips for å gjøre resultatet bedre.
Hvor lenge holder fersk gjær etter utløpsdato?
Fersk gjær har relativt kort utløpsdato når den kjøpes i butikken fordi man er avhengig av at gjærsoppen er aktiv når man skal bake. Men hvor lenge holder fersk gjær etter utløpsdato?
Hvordan teste om fersk gjær fortsatt virker
Har den ferske gjæren du har i kjøleskapet har gått ut på dato? Du kan du enkelt finne ut om den er brukbar.
Femte forsøk på surdeigsbrød
Dette er en oppfølger til første forsøk på surdeig. Siden den gang har jeg lært mye gjennom å bake med surdeig og lese mer om temaet. La oss se hvordan det går denne gangen.
How grov can you go? (2)
Det er på tide med andre innlegg i bloggserien "How grov can you go?". Jeg tester grensene for hvor grovt brød man kan bake og fortsatt beholde akseptabel luftighet.
Vitenskapen bak gluten
De som har lest brødhuets bakgrunn vet at denne bloggen har opphav i et feilet forsøk på brødbaking. I ettertid ser jeg hva som var problemet. Det var gluten. Eller rettere sagt, for lite gluten. Hadde jeg bare hatt denne artikkelen.
25kg bok om brød
Jeg har nettopp hatt bursdag. I år hadde jeg ett ønske. “Modernist Bread: The Art and Science”. En bok om brød på 2642 sider, Og den fikk jeg!
Fyll til fastelavnsboller
Du vet allerede hvilke boller du skal lage til fastelavn. Men hvilket kremfyll er best?
Det har jeg testet med et blindet eksperiment.