Glutentesten

Glutentest, vindustest, tyggegummitest, kjært barn har mange navn. Det går ut på det samme, å sjekke om glutennettverket i deigen er godt nok utviklet og dermed ferdig eltet. En deig med et godt utviklet glutennettverk hever bra og gir et luftig resultat.

Slik gjør du:

  1. Ta ut en solid bit med deig fra bakebollen.

  2. Prøv å strekke deigen forsiktig ut til et rektangel.
    - Ryker deigen lett er den ikke ferdig, og den må eltes mer.
    - Klarer du å lage et “vindu” som du kan se lys gjennom er deigen ferdig eltet. Optimalt sett er vinduet stort, tynt og jevnt.

Vær obs på at i grove deiger kan det være vanskelig å oppnå dette. Føles deigen sterk og henger godt sammen kan den være ferdig eltet uansett.

nilsasruud@gmail.com
 
Nils aka Brødhue

Ekte ingeniør, baker på lat og grunnlegger av Brødhue.

Forrige
Forrige

Brødskalaen

Neste
Neste

Bakeprosent