Anitas glutenfrie banankake
Nils (Brødhue): Anita sjarmerte Norge i Bakemesterskapet 2024 med sitt flotte humør og “vi prøver oss”-holdning. Hun ble kjent for god glutenfri bakst og i dag får vi oppskriften hennes fra togvogna i program 4.
Anita: Denne kaken er inspirert av speideren. Vi har to godsaker vi lager på bål. Har du noen gang smakt smores? Hva med banan og sjokolade? Denne kaken gir deg begge smaker i en og samme kake.
Du finner innhold fra Anita på ingragramkontoen hennes @anitayvonnebach
Antall kaker: En kake med to lag
Tidsbruk: 1,5-2 timer
Dette trenger du
Til kakrøra
Ingrediens | Mengde |
---|---|
Egg | 4 stk |
Sukker | 6 dl |
Bananer | 16 stk (10 inni kaka, 6 stk til pynt) |
Laktosefritt smør | 300 g |
Laktosefri H-melk | 2,4 dl |
Vaniljesukker | 4 ts |
Glutenfri lys melblanding | 10 dl |
Bakepulver | 4 ts |
Natron | 2 ts |
Bakeutstyr:
Tallerken
Gaffel
Liten kjele til smelting av smør
Form (langpanne eller rund ca 25 cm)
Italiensk marengs
Ingrediens | Mengde |
---|---|
Sukker | 80g |
Eggehvite | 250g |
Sukker | 430g |
Vann | 200g |
Sjokoladeganasj
Ingrediens | Mengde |
---|---|
Laktosefri kremfløte | 150 g |
Mørk kokesjokolade 70% | 150 g |
Dette gjør du
1 - Banankake
Smelt smør sammen med melk, og avkjøl litt
Mos bananene på en tallerken med en gaffel. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett melkeblandingen litt og litt. Tilsett de moste bananene.
Sikt inn det tørre og bland lett sammen. Ha over i langpanne eller kakeformer med bakepapir nederst.
Stek i ovnen på 170 grader med over/undervarme i ca 30 minutter (lengden kommer an på formen du bruker). Sjekk om den er ferdig med en gaffel og stikk den midt i kaken. Dersom du får fuktig kakedeig på den, må den stå litt lenger.
2 - Italiensk marengs
Start med å koke 430 g sukker og 200g vann til 118 grader uten å røre.
Pisk 80 g sukker og 250 g eggehvite til en halvstiv marengs.
Tilsett sukkerlake i en tynn stråle og pisk videre til marengsen er kald. Dette kan ta litt tid.
Du starter med høy fart på mixmasteren og setter den til lavere fart når du har fått en marengs og den kun skal piskes kald.
3 - Sjokoladeganasj
Hakk opp sjokoladen.
Varm opp kremfløten nesten til kokepunktet. Tilsett sjokoladen og rør godt.
Avkjøl til 32 grader før du legger den på kaka
4 - Sette sammen kaka
Når kaken er avkjølt deler du den i 2. Smør nederste bunn med sjokoladeganasj. Legg deretter på biter av banan og sprøyt marengs oppå bananen.
Sett på den andre delen av kaken og gjenta det samme på toppen.
Pynt på toppen med bær eller nøtter.
Laktosefri og glutenfri banankake inspirert av speidern fra Anita.