Anitas glutenfrie banankake

Nils (Brødhue): Anita sjarmerte Norge i Bakemesterskapet 2024 med sitt flotte humør og “vi prøver oss”-holdning. Hun ble kjent for god glutenfri bakst og i dag får vi oppskriften hennes fra togvogna i program 4.

Anita: Denne kaken er inspirert av speideren. Vi har to godsaker vi lager på bål. Har du noen gang smakt smores? Hva med banan og sjokolade? Denne kaken gir deg begge smaker i en og samme kake.

Du finner innhold fra Anita på ingragramkontoen hennes @anitayvonnebach

Antall kaker: En kake med to lag
Tidsbruk: 1,5-2 timer

Dette trenger du

Til kakrøra

Ingrediens Mengde
Egg 4 stk
Sukker 6 dl
Bananer 16 stk (10 inni kaka, 6 stk til pynt)
Laktosefritt smør 300 g
Laktosefri H-melk 2,4 dl
Vaniljesukker 4 ts
Glutenfri lys melblanding 10 dl
Bakepulver 4 ts
Natron 2 ts

Bakeutstyr:

Italiensk marengs

Ingrediens Mengde
Sukker 80g
Eggehvite 250g
Sukker 430g
Vann 200g

Sjokoladeganasj

Ingrediens Mengde
Laktosefri kremfløte 150 g
Mørk kokesjokolade 70% 150 g

Dette gjør du

1 - Banankake

Smelt smør sammen med melk, og avkjøl litt

Mos bananene på en tallerken med en gaffel. Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett melkeblandingen litt og litt. Tilsett de moste bananene.

Sikt inn det tørre og bland lett sammen. Ha over i langpanne eller kakeformer med bakepapir nederst.

Stek i ovnen på 170 grader med over/undervarme i ca 30 minutter (lengden kommer an på formen du bruker). Sjekk om den er ferdig med en gaffel og stikk den midt i kaken. Dersom du får fuktig kakedeig på den, må den stå litt lenger.

2 - Italiensk marengs

Start med å koke 430 g sukker og 200g vann til 118 grader uten å røre.

Pisk 80 g sukker og 250 g eggehvite til en halvstiv marengs.

Tilsett sukkerlake i en tynn stråle og pisk videre til marengsen er kald. Dette kan ta litt tid. 

Du starter med høy fart på mixmasteren og setter den til lavere fart når du har fått en marengs og den kun skal piskes kald.

3 - Sjokoladeganasj

Hakk opp sjokoladen.

Varm opp kremfløten nesten til kokepunktet. Tilsett sjokoladen og rør godt.

Avkjøl til 32 grader før du legger den på kaka

4 - Sette sammen kaka

Når kaken er avkjølt deler du den i 2. Smør nederste bunn med sjokoladeganasj. Legg deretter på biter av banan og sprøyt marengs oppå bananen. 

Sett på den andre delen av kaken og gjenta det samme på toppen. 

Pynt på toppen med bær eller nøtter.

Nils aka Brødhue

Ekte ingeniør, baker på lat og grunnlegger av Brødhue.

Forrige
Forrige

Grove Hamburgerbrød

Neste
Neste

Jasreenas Donuts