Jasreenas Donuts

I program 3 av Bakemesterskapet imponerte Jasreena med flotte og gode donuts som skulle etterligne hunden hennes, Louie. Nå er vi heldige å får oppskriften hennes rett her på bloggen!

Jasreena tok med seg mye av sin indiske bakgrunn i teltet og serverte smaker som ingen andre.

Hennes instagramkonto heter @densotemuffin og er fylt med nydelig bakst av alle slag. Jeg har en mistanke om at hun ikke brenner like mange karameller hjemme som i teltet 🍰

Grovhet: 0%
Antall donuts: 15-20 stk
Aktiv tidsbruk: 30-45 minutter
Total tidsbruk: 2 timer

Dette trenger du

Til deigen

Ingrediens Mengde Bakeprosent
Hvetemel 630g 100%
Helmelk 200g 31,75%
Salt 1g 0,16%
Fersk gjær 50g 7,94%
Meierismør 100g 15,9%
Egg 200g (4stk) 31,75%
Sukker 60g 9,5%
Vaniljesukker 2 ts -
Bakepulver 1,5 ts -
Rapsolje 1,5 liter -

Bakeutstyr

Karamellkrem (til hullet)

Ingrediens Mengde
Fløte 100g
Smør (romtemperert) 65g
Melis 200g
Karamellsaus (fra oppskriften over) 3 ss

Karamellsaus til topping

Ingrediens Mengde
Sukker 200g
Vann 60g
Fløte 200g
Smør 70g
Salt 2g

Mandelkrokan

Ingrediens Mengde
Mandler 250g
Sukker 200g
Salt 1ts
Natron 1ts

Dette gjør du

1 - Donuts

Sette deigen

Smelt smøret i en kjele eller bolle i mikro.

Visp lett sammen egg og sukker i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Tilsett kald melk og varmt smeltet smør. Løs opp gjæren i den lunkne blandingen (ca 35 grader)

Tilsett de tørre ingrediensene og elt deigen til den slipper bollen og består glutentesten (10-20 min). Deigen skal være litt våt.

Dekk deigen med plastfolie og hev i 1 time.

Forme donuts

Ha godt med hvetemel på benken til utkjevling. Kjevle den til ca 2 cm tykk.

Stikk ut store sirkler av deigen og bruk en mindre utstikker for å lage et hull i midten av hver donut. Hver donut bør veie rundt 80-100g.

Plasser de formede donutene på et papirkledd stekebrett. Dekk med plastfolie og la etterheve ca 40 minutter.

Frityrsteke donuts

Ha raposolje i en frityrgryte og varm opp til oljen når 160-165 grader.

Friter 3 donut av gangen til de er gylne på hver side.

Ha de ferdigstekte donutene på et stekebrett med papir og la de avkjøle seg.

2 - Karamellsaus

Ha sukker og vann i en liten kjele. Sett kjelen på medium varme og la stå til blandingen begynner å boble og den når en gylden karamell-farge og ta kjelen av platen.

Tilsett ternet smør og rør inn.

Sett kjelen tilbake på platen og visp inn fløten. La blandingen småkoke 2 minutter, tilsett salt og sett kjelen til side for avkjøling.

Dypp hver donut i karamellsaus.

3 - Karamellkrem

Pisk opp romtemperert smør til den har blitt lys og luftig.

Sikt inn melis og rør gradvis inn fløte og kald karamellsaus.

Fyll karamellkremen i en sprøytepose med en spiss tipp og fyll siden av hvert donut-hull med krem.

4 - Mandelkrokan

Stek mandlene i ovn på papirkledd stekebrett ved 190°C i 5 min.

Ha sukker i en kjele og smelt over lav varme. Når sukkeret har smeltet, ta kjelen straks fra platen, tilsett natron, salt og stekte mandler og rør raskt sammen.

Fordel mandelblandingen på et papirkledd stekebrett og avkjøl.

Ha avkjølt mandelkrokan i en blender og mal opp til ønsket konsistens.

Rull donuthull i karamellsaus og dypp i krokan.

Nils aka Brødhue

Ekte ingeniør, baker på lat og grunnlegger av Brødhue.

Forrige
Forrige

Anitas glutenfrie banankake

Neste
Neste

Marlenes Sjokoladekake