Jasreenas Donuts
I program 3 av Bakemesterskapet imponerte Jasreena med flotte og gode donuts som skulle etterligne hunden hennes, Louie. Nå er vi heldige å får oppskriften hennes rett her på bloggen!
Jasreena tok med seg mye av sin indiske bakgrunn i teltet og serverte smaker som ingen andre.
Hennes instagramkonto heter @densotemuffin og er fylt med nydelig bakst av alle slag. Jeg har en mistanke om at hun ikke brenner like mange karameller hjemme som i teltet 🍰
Grovhet: 0%
Antall donuts: 15-20 stk
Aktiv tidsbruk: 30-45 minutter
Total tidsbruk: 2 timer
Dette trenger du
Til deigen
Ingrediens | Mengde | Bakeprosent |
---|---|---|
Hvetemel | 630g | 100% |
Helmelk | 200g | 31,75% |
Salt | 1g | 0,16% |
Fersk gjær | 50g | 7,94% |
Meierismør | 100g | 15,9% |
Egg | 200g (4stk) | 31,75% |
Sukker | 60g | 9,5% |
Vaniljesukker | 2 ts | - |
Bakepulver | 1,5 ts | - |
Rapsolje | 1,5 liter | - |
Bakeutstyr
Hullsleiv eller annet å frityrsteke med
Lang sprøytetipp for å fylle hullene
Flere av produktlinkene er affiliate linker. Kjøper du gjennom dissefår jeg liten provisjon, uten ekstra kostnad for deg.
Karamellkrem (til hullet)
Ingrediens | Mengde |
---|---|
Fløte | 100g |
Smør (romtemperert) | 65g |
Melis | 200g |
Karamellsaus (fra oppskriften over) | 3 ss |
Karamellsaus til topping
Ingrediens | Mengde |
---|---|
Sukker | 200g |
Vann | 60g |
Fløte | 200g |
Smør | 70g |
Salt | 2g |
Mandelkrokan
Ingrediens | Mengde |
---|---|
Mandler | 250g |
Sukker | 200g |
Salt | 1ts |
Natron | 1ts |
Dette gjør du
1 - Donuts
Sette deigen
Smelt smøret i en kjele eller bolle i mikro.
Visp lett sammen egg og sukker i bakebollen til en kjøkkenmaskin. Tilsett kald melk og varmt smeltet smør. Løs opp gjæren i den lunkne blandingen (ca 35 grader)
Tilsett de tørre ingrediensene og elt deigen til den slipper bollen og består glutentesten (10-20 min). Deigen skal være litt våt.
Dekk deigen med plastfolie og hev i 1 time.
Forme donuts
Ha godt med hvetemel på benken til utkjevling. Kjevle den til ca 2 cm tykk.
Stikk ut store sirkler av deigen og bruk en mindre utstikker for å lage et hull i midten av hver donut. Hver donut bør veie rundt 80-100g.
Plasser de formede donutene på et papirkledd stekebrett. Dekk med plastfolie og la etterheve ca 40 minutter.
Frityrsteke donuts
Ha raposolje i en frityrgryte og varm opp til oljen når 160-165 grader.
Friter 3 donut av gangen til de er gylne på hver side.
Ha de ferdigstekte donutene på et stekebrett med papir og la de avkjøle seg.
2 - Karamellsaus
Ha sukker og vann i en liten kjele. Sett kjelen på medium varme og la stå til blandingen begynner å boble og den når en gylden karamell-farge og ta kjelen av platen.
Tilsett ternet smør og rør inn.
Sett kjelen tilbake på platen og visp inn fløten. La blandingen småkoke 2 minutter, tilsett salt og sett kjelen til side for avkjøling.
Dypp hver donut i karamellsaus.
3 - Karamellkrem
Pisk opp romtemperert smør til den har blitt lys og luftig.
Sikt inn melis og rør gradvis inn fløte og kald karamellsaus.
Fyll karamellkremen i en sprøytepose med en spiss tipp og fyll siden av hvert donut-hull med krem.
4 - Mandelkrokan
Stek mandlene i ovn på papirkledd stekebrett ved 190°C i 5 min.
Ha sukker i en kjele og smelt over lav varme. Når sukkeret har smeltet, ta kjelen straks fra platen, tilsett natron, salt og stekte mandler og rør raskt sammen.
Fordel mandelblandingen på et papirkledd stekebrett og avkjøl.
Ha avkjølt mandelkrokan i en blender og mal opp til ønsket konsistens.
Rull donuthull i karamellsaus og dypp i krokan.
Laktosefri og glutenfri banankake inspirert av speidern fra Anita.