Marlenes Sjokoladekake

Kaken Marlene hadde med seg til NRK Østfold før Bakemesterskapet

Vi er heldige her på Brødhue. De andre deltakerne i Bakemesterskapet 2024 vil dele hver sin favorittoppskrift fra programmet. Først ut er Marlenes sjokoladekake.

Marlene er manges favoritt i Bakemesterskapet og ikke uten grunn: Makan til talent og flott dame skal du lete lenger etter!

Hennes spesialitet er sjokoladekake og er innholdet i kakene “Marlenes kaker” selger. I følge Marlene skulle flere ting inneholdt eller vært laget av sjokolade. Jeg skal ikke si meg uenig i det, boller kan jo også lages med sjokolade.

Pyntingen er ikke beskrevet i detalj her. Jeg vil anbefale å finne inspirasjon til pynting på kontoen til Marlene på Instagram.

Størrelse: En langpanne eller 2 springformer på 20-22 cm
Aktiv tidsbruk: 30-45 minutter
Total tidsbruk: 2-3 timer

Dette trenger du

Til kakerøra

Ingredienser Mengde
Smør 400 g
Vann 450 g
Kakaopulver 8 ss
Sukker 720 g
Seterrømme 1 beger (3 dl)
Egg 4 stk
Natron 2 ts
Siktet hvetemel 500 g

Bakeutstyr

Til smørkremen

Ingredienser Mengde
Smør 300 g
Melis 600 g
Vaniljeekstrakt 0,5-1 ts
Oboy eller kakaopulver 7-8 ss eller 5-6 ss
Helmelk 90g (6 ss)

Kommentarer

  • Ingrediensene bør være romtemperert før du starter. Det gir best resultat i følge Marlene.

Dette gjør du

1 - Kakebunn

Sett ovnen på 200°C hvis du skal steke i langpanne eller 175°C hvis du skal bruke springformer.

Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm opp til smøret er helt smeltet og ta av varmen. Rør til en jevn masse. Rør så inn sukker, og pisk inn rømmen. Deretter pisker du inn ett og ett egg av gangen.

Nå kan du eventuelt fortsette å piske i kjelen, eller ha blandingen over i en kjøkkenmaskin. Sikt inn mel og natron og rør til en glatt og fin masse. Den skal ikke være for flytende.

Ha røra enten i en stor, papirkledd langpanne eller 2 springformer på 20-22 cm.

Langpanne stekes i ca. 30 minutter på 200°C. Springformer steker på 175°C i ca. 50 minutter.

Sjekk med en kakenål eller f.eks tannpirker om den er ferdigstekt. Pinnen skal kunne stikkes ned i midten og kommer ut uten røre på seg. Dersom det fortsatt er røre på, må den steke lenger. Dersom den har kakesmuler på seg, er den ferdig.

Avkjøl kaken helt på rist. Sett kaldt før montering. Kaken kan også monteres fra fryst tilstand.

2 - Smørkrem

Ha smør i bakebollen og rør godt med K-krok eller flexivisp i 5 minutter. Sikt oppi melis, ha i vaniljeessens og melk, og pisk godt i 6-8 minutter. Dersom du skal ha sjokoladekrem, har du i oboy/kakao nå. Til andre farger kan du bruke kondiotorfarge.

Smak på kremen, og kjenn etter om den er glatt på tunga. Den skal ikke ha «meliskorn». Dersom den er litt for fast, kan du varme 1-2 ss ekstra melk, og ha oppi, da blir den glattere.

Når den er ferdig pisket slår du ut luft med en slikkepott for å få den helt glatt.

3 - Sette sammen kaken

Hvis du har stekt i springformer skjærer kakebunnene i to. Ga litt smørkrem på et fat, for å «lime fast kaken».

Ha krem et jevnt lag krem på, og legg på kakebunn. Gjenta dette til du legger på det siste kake-lokket.

Smør inn hele kaken med et tynt lag smørkrem og sett den kaldt. Gjenta dette en gang til om du ønsker å tette kaken helt med krem. Skal du dekke den med fondant eller marsipan er ikke det nødvendig.

Pynt med det du ønsker 🌹

For eksempel en NRK-kake eller sjekk instagramen til Marlene for mer inspirasjon.

Nils aka Brødhue

Ekte ingeniør, baker på lat og grunnlegger av Brødhue.

Forrige
Forrige

Jasreenas Donuts

Neste
Neste

Perfekt surdeigsbrød