Grove Hamburgerbrød

Denne oppskriften er en grovere, sukker- og fettredusert versjon av min tidligere oppskrift på Hambugerbrød. Det er fint å kunne diske opp en variant med litt mer næring og fiber, uten at det går for mye ut over smaken.

I tillegg passer disse perfekt som grove rundstykker. Vi har ofte noen av disse i fryseren og de brukes like ofte til burger eller rundstykke.

Grovhet: 50%
Antall hamburgerbrød: 9
Aktiv tidsbruk: ca 30 minutter
Total tidsbruk: ca. 4 timer

Dette trenger du

Bakeutstyr:

Flere av produktlinkene er affiliate linker. Kjøper du gjennom disse får jeg liten provisjon, uten ekstra kostnad for deg.

Til deigen

Ingrediens Mengde Bakerprosent
Siktet hvetemel 250 g 50
Sammalt hvetemel 250 g 50
Melk 375 g 75
Salt 8 g 1,6
Fersk / tørr gjær 20g / 6 g 4
Honning/sukker 20 g 4
Smør 40 g 8
Maltextrakt (valgfritt) 5 g 1

KOMMENTARER

Til topping

Ingrediens Mengde
Egg 1 stk
Sesamfrø Noen klyper

DETTE GJØR DU

1 - ELTING OG FØRSTE HEVING

Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i bakebollen og bland på lav hastighet i kjøkkenmaskinen. Skjær smøret i terninger og sett til side.

Tips til oppmåling av honning. Sett honningkrukka på vekta og null ut. Bruk en spiseskje til å ta ut 20g. Skrap av alt på skjeen og ha i bakebollen.

Skru kjøkkenmaskinen opp til middel-lav hastighet når alt er blandet og la den kjøre til du kan gjøre en god glutentest (Se videoen min her). Normalt tar det 10-20 minutter.
Bland så inn smørterningene og elt i ca 3-5 minutter til. Deigen bør være glatt og nærmest skinne.

Dekk til bakebollen med plast eller et lokk og la heve til dobbel størrelse, 1-2 timer.

2 - FORMING OG ANDRE HEVING

DELING

Velt ut deigen på en lett melet overflate. Del deigen i 9 like deler på litt over 100g hver.. Form etter instruksene nedenfor.

FORM HAMBURGERBRØD

  • Rull løse boller av alle delene

  • Trykk bollene litt flate

  • Legg på brett

  • Dekk til brettet med plast eller kjøkkenhåndkle.

La heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

3 - TOPPING OG STEKING

Forvarm ovnen til 230 grader over/undervarme. Pisk et egg og pensle brødene. Strø over sesamfrø (eller annen topping om du føler deg spenstig). For at frøene skal sitte litt bedre kan du stryke over med penselen en gang til, uten egg.

Stek i 10-14 minutter til brødene er gylne og fine. Avkjøl på rist med kjøkkenhåndkle over. Skal de ikke spises i løpet av dagen anbefaler jeg å fryse dem ned i plast så snart de er nedkjølt.

Hamburgerbrød smaker best når de er varmet på grillen.

Vel bekomme!

Nils aka Brødhue

Ekte ingeniør, baker på lat og grunnlegger av Brødhue.

Forrige
Forrige

Trekorn Rundstykker

Neste
Neste

Anitas glutenfrie banankake