Pølsebrød

Endelig er grillsesongen her! Da passer det perfekt med hjemmebakte pølsebrød. Det er like lett å bake som boller og hever grillmåltidet mange hakk. De fleste er vant til tørre, kjedelig brød fra butikken, dette er et annet kaliber.

Oppskriften er inspirert av Modernist Bread. Dette er samme deig som brukes i oppskriften på hamburgerbrød, den eneste forskjellen er formen naturligvis. Brødene passer også godt som tilbehør til andre grillmiddager!

Grovhet: 0%
Antall brød: 12 pølsebrød
(du kan naturligvis lage flere, mindre brød også)
Aktiv tidsbruk: ca 30 minutter
Total tidsbruk: 4-5 timer

Dette trenger du

Til deigen

Ingrediens Mengde Bakerprosent
Siktet hvetemel 500g 100%
Melk (Lett/Hel) 325g 65%
Salt 8g 1,6%
Fersk / tørr gjær 20g / 2ts 4%
Smør 60g 12%
Honning/Sukker 40g 8%
Maltextrakt (valgtfritt) 5g 1%

Til topping

Ingrediens Mengde
Egg 1 stk
Sesamfrø Noen klyper

Bakeutstyr:

Flere av produktlinkene er affiliate linker. Kjøper du gjennom disse får jeg liten provisjon, uten ekstra kostnad for deg.

Kommentarer

Dette gjør du

1 - Elting og første heving

Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i bakebollen og bland på lav hastighet i kjøkkenmaskinen. Skjær smøret i terninger og sett til side.

Tips til oppmåling av honning. Sett honningkrukka på vekta og null ut. Bruk en spiseskje til å ta ut 40g. Skrap av alt på skjeen og ha i bakebollen.

Skru kjøkkenmaskinen opp til middel-lav hastighet når alt er blandet og la den kjøre til du kan gjøre en god glutentest (Se videoen min her). Normalt tar det 10-20 minutter.
Bland så inn smørterningene og elt i ca 5 minutter til. Deigen bør være glatt og nærmest skinne.

Dekk til bakebollen med plast eller et lokk og la heve til dobbel størrelse, 1-2 timer.

2 - Forming og andre heving

Deling

Velt ut deigen på en lett melet overflate. Del deigen i 12 like deler på ca 80-85g hver. Form etter instruksene nedenfor.

Form pølsebrød

  • Rull boller av alle delene

  • Snu bollene med oversiden ned og trykk dem lett ut.

  • Rull stramt fra oversiden og ned for å lage en tykk pølseform

  • Bruke begge hender og rull ut pølsebrødet til det er passe langt (12-15cm)

  • Legg brødene på brett med 1-2 cm mellom (da gror de sammen under heving/steking)

  • Dekk til brettet med plast eller kjøkkenhåndkle. La heve til dobbel størrelse, ca 1 time.

3 - Topping og steking

Forvarm ovnen til 230 grader over/undervarme. Pisk et egg og pensle brødene. Strø over sesamfrø (eller annen topping om du føler deg spenstig). For at frøene skal sitte litt bedre kan du stryke over med penselen en gang til, uten egg.

Stek i 10-14 minutter til brødene er gylne og fine. Avkjøl på rist med kjøkkenhåndkle over. Skal de ikke spises i løpet av dagen anbefaler jeg å fryse dem ned i plast så snart de er nedkjølt.

Pølsebrød smaker best når de er varmet på grillen.

Vel bekomme!

 
Nils aka Brødhue

Ekte ingeniør, baker på lat og grunnlegger av Brødhue.

Forrige
Forrige

Hamburgerbrød

Neste
Neste

Pan Pizza