Strekk og brett

Denne teknikken ser jeg på som en mellomting mellom eltefritt og vanlig elting. Teknikken blir mye brukt i surdeigsbaking, men fungerer til vanlig gjærbakst også.

Poenget er å bygge glutennettverket i deigen. Gluten formes naturlig over tid i en deig. Ved å elte deigen går prosessen raskere og resultatet blir et bedre glutennettverk. Strekk og brett er en slags “light” elting.

Bland sammen alle ingredienser og vent minst 20 minutter.

Så gjør du slik:

 

Beskrivelsen over gjentas 3-4 ganger med minst 20 minutter mellom hver gang. Husk å dekke til deigen. For hver gang vil deigen kjennes sterkere ut. Til slutt kan du faktisk gjennomføre en ganske god glutentest.

Har du en tilbakemelding? Jeg ser alltid etter å forbedre innholdet på Brødhue.
Send meg en melding på instagram, facebook eller mail da vel!



Nils aka Brødhue

Ekte ingeniør, baker på lat og grunnlegger av Brødhue.

Forrige
Forrige

Fyll til fastelavnsboller

Neste
Neste

Første forsøk på surdeigsbrød